Magunkról dióhéjban.

 
 

A Gabula Art családi vállalkozásként 1990-ben alakult. Tevékenységünk köre széles palettát ölel át: a virágkötészettől a látványtervezésen és kiadványok szerkesztésén át a könyvkiadásig. Legjelentősebb profilunk azonban az alkalmazott fotográfia.

 

A kor igényeinek megfelelően a legkorszerűbb professzionális technikával dolgozunk, stúdiónk elsők közt alkalmazta 2002-ben a Kodak digitális csúcstechnológiáját a fotózásban. Ehhez a megfelelő számítástechnikai háttér – hardver, szoftver, képzett emberi erőforrás – rendelkezésre áll.

 
Műtermünk kiszolgáló egységei közé tartozik egy kitűnően felszerelt konyha - hogy csak a majd' 1000 darabos tálaló-tányér gyűjteményt említsük. A kissé eklektikus virágkötő műhely, ahol a legkülönbözőbb stílusú kompozíciók készülnek. Kelléktárunk afféle kis múzeumnak is beillik:
 
megpróbáltuk összegyűjteni a gazdálkodó ember és a jómódú polgári lét eszközeit és jellemző tárgyait, amelyekhez munkánk során elengedhetetlenül szükség van. Buja kertünk rengetegéből kerülnek ki a szépséges virágok, a gyümölcsök, fűszerek, az indák és bogyók – a zöldségekért azonban kedvenc piacunkra járunk.

Időnként kitekintünk széles e világba, s ott is készülnek nekünk nagyon kedves képek: hazánk kis csodáit, a szomszédos országok piciny gyöngyszemeit örökítjük meg a kíváncsiaknak.

Képeink nagy része szakácskönyvek illusztrációjaként jelenik meg. Ételfotóink, melyekhez kipróbált receptek is társulnak, az egészséges életmódot népszerűsítik magazinokban. Virágfotóinkkal, csendéleteinkkel képeslapokon, naptárakban találkozhatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy legnagyobb food-foto ügynökség révén képeink keresettek a világ számos országában. Tevékenységünk az igényes termék- és reklámfotók készítést is magába foglalja. Megrendelőink vezető hazai élelmiszeripari cégek, valamint számos prémium kategóriába tartozó termék gyártója.

Lételemünk a természet tisztelete, ezt szeretnénk megjeleníteni képeinken is. Láttatni a szépet, az „egyszer használatos képek” korszakában maradandót alkotni. Olyat, amelyre holnapután is, nap-nap után is érdemes rápillantani, s az idő múlásával értéke nem fakul. Megőrizni múltunk emlékeit a jövőnek a fotókon, egy cseppnyit abból a már-már letűnt világból, amire mégis mindenki szeretetteljes nosztalgiával tekint vissza. Természetesen nem hiányozhatnak munkáinkból a „trendi” hangvételűek sem, ha az élet úgy kívánja, de itt is a harmónia és a tökéletesség igénye vezet bennünket.

Célunk olyat alkotni, ami tartalmában, látványában művészi, kivitelezésében mesteri, technikai megoldásában professzionális. „Tisztelni azt, ami magyar, ami nemzeti értékünk, megőrizni és átörökíteni utódainkra.”- amint azt egykoron Széchenyi írta.

Azon túl, hogy egyedi fotókat kínálunk szerződött partnereinknek, honlapunkon szeretnénk megismertetni az ide ellátogatókat mindazzal, ami a munkán túl örömet jelent számunkra, ízelítőt adni a nekünk legkedvesebbekből.

Ilyenek az akvarellek, amelyeken a honi táj, és flóra jelenik meg, valamint a szívünknek oly kedves Dunakanyar, a szecessziós hatású üvegfestmények, amelyek a magyarság virágait sorakoztatják fel. Olvashatnak olykor egy-egy jóízű és szenvedélyes novellát is.

Vállalkozásunk nagy figyelmet fordít arra is, hogy személyes közreműködéssel, és lehetőségeinkhez mérten anyagi eszközökkel is támogassuk a civil szervezetek működését, elsősorban a településünkön működő Pannónia Néptáncegyüttest és a Kistarcsai Kulturális Egyesületet.

Kapcsolatok:

www.edenkertcatering.hu

www.dunakanyarszallas.hu

www.pannoniafolk.hu

www.kike.hu

www.uvegcsiszolo.hu

www.zebegeny.hu

www.klima.gabula.eu

www.hh16.hu